20 Eylül 2021

Spor Kulübümüz

Spor, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek adına tüm insanlık için önemlidir. Ancak özel bireyler için önemi daha büyüktür. Çünkü özel bireylerin yaşamlarında yarattığı stresle baş edebilme adına yeni bir pencere açabilmekle ve yaşam motivasyonunu arttırmaktadır.

Spor olumlu katkıları saymakla bitmez. İnşalar arasındaki iletişimi arttırmak paylaşmayı, dayanışmayı öğretmekle birlikte kişiye yeteneklerini keşfetme şansını tanımaktadır.

Her birey gibi özel bireyler de  yaptıkları spor dallarında yarışmalara katılabilmekte, başarı ve başarısızlığı tadarak kendilerini engelli birey olarak değil sporcu olarak tanımlayabilmektedir.

Engelli olmayan çocuklar büyüme ve gelişmelerini günlük oyun aktivitelerine katılarak tamamlarken özel çocuklar bu durumdan faydalanmamakla birlikte fiziksel egzersiz yapamamaktadır. Bu nedenle büyüme ve gelişmeleri sekteye uğramaktadır.

Bir çok eğitimci, psikolog  ve terapistler fiziksel aktivitelerin kişinin duyuşsal gelişim ve psikomotor gelişimine katkısı olduğunu, beraberinde benlik kavramının oluştuğunu savunmuştur.

Tüm özel bireylerin engeli ne olursa olsun bir spor dalında eğitim aldırılması ve yarışmalara katılmasına  teşvik edilmelidir.

Bu sebeple kurumumuz bünyesinde oluşturduğumuz Efe Özel Sporcular Spor Kulübü ile Futbol, Futsal, Basketbol, Atletizm, Bocce, Bowling branşlarında müsabakalara katılmakta milli takımlarımıza sporcu yetiştirmekteyiz.